Over ons

Wij zijn jong, hip en happening! Robuust, lekker en industrieel! Samen organiseren we jouw perfecte evenement.

Over
IJ-Events

IJ-Events ligt aan de oever van het IJ op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Met een oppervlak van 600m2, een industriële feel en een indrukwekkend terras van 200m2 kunnen wij ons makkelijk aanpassen aan elk evenement. Of dit nu een diner, bedrijfsfeest, congres of beurs is.

Wij zorgen ervoor dat het een onvergetelijke ervaring wordt!

Geschiedenis

In de jaren ‘50, toen de scheepswerf in Amsterdam Noord een cruciale rol speelde in de geschiedenis van de Nederlandse scheepsbouw, hebben de arbeiders het pand aan de rand van het water zelf gebouwd. In deze jaren diende het gebouw als kantoorruimte, schip-montagehal en als kantine van de NDSM-werf.

In de jaren ’80 ging de NDSM scheepswerf failliet waardoor duizenden mensen werkloos op straat kwamen te staan. Deze werkeloze arbeiders verenigden zich in de Belangenvereniging Baanloze Scheepsbouwers (BBS). Zij namen het gebouw over als hun “hoofdkwartier” waar ze kaartten, poolden en dronken. Dit hield ze van de straat en gaf hen een reden om samen te komen elke dag. Het gebouw kreeg de naam De Baanderij.

Restaurant Café de IJ-Kantine

Met de nieuwe plannen voor de ontwikkeling van de NDSM werd besloten om het gebouw te behouden als een historisch, industrieel en cultureel monument. Het gebouw is volledig gerenoveerd en de industriële sfeer is uiteraard behouden. Sinds 2005 is Restaurant Café de IJ-Kantine gevestigd op de begane grond. Meer informatie over het restaurant vindt u hier.

Bezoek de website van de restaurant-café De IJ-Kantine.