Over ons

Wij zijn jong, hip en happening! Robuust, lekker en industrieel!
Samen organiseren we jouw perfecte evenement.

Historie: Van restaurant op het NDSM tot industriele evenementenlocatie.

IJ-events is een evenementenlocatie in het hart van de creatieve en levendige NDSM scheepswerf in Amsterdam Noord. In de vroege jaren 50 deed dit gebouw dienst als montagehal en later als kantine voor de schepenbouwers werkzaam op de werf. Jaren lang was dit gebied een belangrijke speler in de geschiedenis van de schepenbouw op wereldniveau.

De locatie

IJ-Events als vergaderruimte/vergaderlocatie in Amsterdam Noord.

Naast een rijke geschiedenis en een ideale vergaderlocatie, is het gebouw ook gelegen aan het water en heeft een adembenemend uitzicht over het IJ en het centrum van Amsterdam.

Momenteel wordt deze indrukwekkende locatie van 600m2 gebruikt als evenementenlocatie. Het imposante industriële gevoel & uiterlijk, samen met de transparantie van het gebouw met veel daglicht en het grote, ruime terras op het zuiden, maakt IJ-Events geschikt voor elk type verzoek! Organiseer uw congres, seminar, productpresentatie, bedrijfsdiner of feest bij IJ-events en wij maken er samen met u ene onvergetelijke ervaring van!

2 vergaderruimtes
50 pax
8 pax
455 pax totaal

600m2 locatie
200 m2 terras
Rolstoeltoegankelijk
Gratis Wi-Fi

Team

Maak kennis met ons creatief, leuk en enthousiaste team dat jouw event tot een onvergetelijke ervaring maakt!
Vanaf ons allereerste contact denken we met u mee, tonen we initiatief en zijn we geïnteresseerd in wat u wilt overbrengen op uw gasten. Door gebruik te maken van onze ervaring en een hoge mate van creativiteit, geven wij uw event een unieke uitstraling! Last but not least zijn wij georganiseerd en professioneel, zodat u bij elke stap op onze samenwerking kunt vertrouwen.

Restaurant café
De IJ-kantine

Omdat de nieuwe plannen voor de NDSM scheepswerf snel evalueerden, werd besloten om het historische gebouw als industrieel en cultureel monument te behouden. Het werd volledig gerenoveerd om het robuuste gevoel van weleer met veel staal te behouden. Sinds 2005 heeft restaurant café de IJ-kantine zich gevestigd op de begane grond.

De IJ-kantine is een eigentijds ingericht restaurant café. Elke dag openen de deuren om 9:00 uur voor koffie en ontbijt. Later wordt er een heerlijke lunch geserveerd. Er zijn twee entresols in het restaurant. De lounge met de open haard bevindt zich hier evenals de twee vergaderzalen. De sfeervolle ruimtes worden ook gebruikt voor privé-borrels en diners. Vanuit elke stoel in het restaurant kunt u genieten van het prachtige uitzicht over de haven van Amsterdam, het water van het IJ en de indrukwekkende bar aan de noordkant van het restaurant.

Klik hier voor de restaurant website.

Nieuwsgierig?
We laten je graag de locatie zien.